Kostholdet i Slankekrigen Vesterålen.

 
Hei på dere!!
 
 
 
Sikkert mange av dere som lurer litt på dette med kostholdet jeg følger. Har registrert av en del rynker litt på nesen når jeg nevner lavkarbo. Legger derfor ut det Sjefscoachen i Slankekrigen Vesterålen sier om "vårt" kosthold.
 
 
Dette med ketose heter egentlig Benign kostholdsindusert ketose. Dette til forskjell fra farlige former for ketose som f.eks. ved en diabetes som er ute av kontroll. Vil gå litt i dybden på «vår» form for ketose.

Benign kostholdsindusert ketose betyr:
Benign = godartet
Kostholdsindusert = man oppnår det gjennom kosten
ketose = en kjemisk tilstand i kroppen som man kommer i når man inntar såpass lite karboydrater at følgende skjer:

Kroppsfett (= lagrede triglyserider) blir brutt ned til glyserol og fettsyrer. Glyserolet omdannes videre til glukose (druesukker) i en prosess som heter glukoneogenese, og på den måten opprettholder man stabile blodsukkerverdier og energi.
Fettsyrene forbrennes og omdannes delvis til ketonlegemer. Når man har slike ketonlegemer i blodbanen, heter tilstanden "ketose".
På den måten vil man i praksis forbrenne kroppsfett raskt, mens muskelmassen ikke blir redusert, slik den ville gjort ved f.eks. faste.
Målet er jo ikke å slanke vekk muskler, for da går forbrenningen ned, men å redusere mengden kroppsfett.
Vi i slankekrigen har den gode formen for ketose, siden dere har rikt med grønnsaker får dere masse gode vitaminer og mineraler gjennom kosten. Dere lever sunt og balansert gjennom dette programmet, Ingen bacon med smør på her;)) det florerer jo ofte diverse informasjon i media, og derfor ville jeg gjerne dele dette med dere. Fortsatt lykke til alle sammen, stå på! Dere er kjempeflinke!
Smil fra Linda Chrislock, Sjefscoach i Slankekrigen!
 

 
 
 
Kort fortalt har jeg kuttet ut: poteter, pasta, ris,hvetemel og sukker. Når jeg har nådd målet mitt i antall kilo i minus, skal jeg sakte begynne å spise karbohydrater for å se hvor mye jeg tåler før jeg legger på meg igjen.
       
Håper dette virket oppklarende! =)
 

 
 
 
Anne signing off ;)))
 

 

7 kommentarer

solkro

21.feb.2012 kl.22:12

Slankekrigen er det en klubb?

@nne-mor

21.feb.2012 kl.22:18

solkro: Nei, det er en "krig" som skal pågå i 3,5 mnd. Tolv deltakere som kjemper om det beste resultat av vektnedgang, antall cm vi "krymper", tankemestring, kostomlegging. Resultatet gjøres om i prosent, og vi blir vurdert etter innsats og innstilling. Så, ikke nødvendigvis den med mest vektnedgang som vinner. ;)

lulltove

21.feb.2012 kl.22:18

Høres litt skummelt ut med krig! Er det fettet en går til krig mot da? Hengte meg litt opp i navnet, men skjønner godt hva du mener. Lavkarbo passer sikkert for mange, men ikke for meg. Jeg satser på grovkarbo :)

@nne-mor

21.feb.2012 kl.22:22

lulltove:Hehe ja det høres vel litt drastisk ut, ;) Men navnet er vel hentet fra den norske tv versjonen som gikk for noen år siden. Ja, både fettet og de andre deltakerne "kriger" vi mot. Målet er jo å vinne hele greia ;)))) Det finnes et utall av kosthold nå til dags.....og det viktigste er å finne det som passer for en selv. =)

June

21.feb.2012 kl.22:28

Skjønna ka du meine Anne .. har åsså fått mye pes før at æ følte lavkarbo.. men jaggufan fikk æ ikke pes deinn dagen æ starta med å spis mer normalt åsså ... da byint aille å spørr om kainn du spis det, e det bra før dæ å bla bla ... såe ingenting e nuh godt nok egentli hehe :D I alle fall du e superdøkti :D snart i gang igjenn æ å ... :Petter en aaaalt før laang pause :D

@nne-mor

21.feb.2012 kl.22:40

June:U go girl!!! =)

June

21.feb.2012 kl.23:00

:)):

Skriv en ny kommentar

@nne-mor

@nne-mor

41, Hadsel

Gla`jente. Gift, har tre barn. Liker å trene, drive med teater/revy.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits